Varjenje inoxa

//Varjenje inoxa

Varjenje inoxa

Varjenje inoxa od varilca zahteva posebno znanje. Inox je namreč eden izmed materijalov, ki ima določene specifike. V nadaljevanju našega zapisa bomo pregledali nekaj najpomembnejših informacij o varjenju, ki smo jih povzeli iz spletne strani podjetja Remic. Varjenje inoxa v tem podjetju opravijo s posebno tehniko, ki se imenuje lasersko varjenje. O laserskem varjenju smo na zlopocen.si že pisali, zato vas vabimo, da si preberete v našem članku o tej tematiki.

varjenje inoxa.jpg

Inox z drugimi besedami imenijemo tudi nerjaveče jeklo. Varjenje inoxa in varjenje nerjavečega jekla je torej ista stvar. Inox oziroma nerjaveče jeklo je zlitina, katere temeljna snov je železo. Delež železa mora biti najmanj 50 %, da lahko rečemo, da je določen material narejen iz nerjavečega jekla. Vsebovati mora minimalno 10,5 % kroma in maksimalno 1,2 % ogljika.

Pri varjenju inoxa se je potrebno zavedati, da lahko z napačnimi postopki inox izgubi svoje lastnosti. Ker inox delimo na številne razčine oblike, je najbolje, da varjenje prepustite nekomu, ki se z inoxom srečuje na vsakodnevni ravni. Vedno moramo primerno zaščititi tudi hrbtno stran vara. To lahko storite z različnimi zaščitnimi plini, pasto za zaščito, trakovi, ploščami, … Tehnik je kar nekaj, pomembno pa je, da uporavbite tisto, ki je najbolj primerna.

Veste, da se lahko med varjenjem inoxa nerjaveče jeklo “okuži” z jekli, ki imajo slabše antikorozivne lastnosti. Pri brusenju in čiščenj NE smete uporabljati abrazivne materijele, s katerimi ste predhodno obdelovali navadno jeklo.

varjenje inoxa remic

Po končanem varjenju mora varilec izdelek iz inoxa primerno očistiti in vzpostaviti predhodno stanje. Po varjenju inoxa se lahko namreč na površju ustvari past kromovega oksida. Kot zanimivost lahko povemo, da vare, ki so srebrni ali zlati ni potrebno čistiti.

V kolikor potrebujete varjenje inoxa vam predlagamo, da se obrnete na podjetje Remic. Več informacij o varjenju nerjavečega jelka boste lahko dobili na njihovi spletni strani, kjer so objavili obsežen zapis na to tematiko. Mi pa vas vabimo, da si ogledate tudi vse naše ostale članke na spletni strani zlopocen.si.

By | 2019-10-18T13:09:39+00:00 oktober 29th, 2019|lasersko varjenje|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment