Toscana z avtodomom

//Toscana z avtodomom

Toscana z avtodomom

Toscana z avtodomom

Potovanje v toskano z avtodomom je ena izmed najbolje obiskanih destinacij v neposrednji bljižini Slovenije. Lepota, ki jo ta čudovita pokrajina ponuja govori sama zase. V Toscani si boste lahko ogledali neskočno naravnih znamenitosti in delo človeka. V tej deželi se nahaja največ renesančnih umetnin in butikov z visoko modo. Gričevja in majhna zgodovinska mesteca bodo Italijo predstavila v drugačni luči, kakor jo poznate do sedaj. Dežela je znana po neskončnih valovitih gričih, dobrem vidnu, skalnati obali in gorah. Na površini 22.992 kvadratnih metrov se nahaja nekaj več kot 3.5 miljona prebivalcev. Prepričani smo, da vas bodo prevzele številne lepote te dežele. V toscani lahko prav tako najdemo ogromno toplic s termalno vodo.

potovanje toscana z avtodomom

Potovanje v toscani z avtodomom vam omogoča ogled številnih znanih destinacij. Toscana leži v osrednji Italiji in meji na dežele Emilija, Romanija, Umbrija in Lacija.

Toscano z avtodomom si lahko ogledate v posebnem 7 dnevnem programu, ki ga za vas predstavljamo v nadaljevanju. V skupini od 3 do 5 avtodomov, si boste ogledali vse skrite kotičke te pokrajine.

Toscana z avtodomom

1. Dan (Celje – Firence) – cca 570 km: Zbirno mesto AC Glavan, prevzem dopoldan, osebna vozila lahko ostanejo na varovanem parkirišču. Po tem pot do Firenc, kamor pridemo proti večeru.  Stroški kampa so 24 € (2 osebi, avtodom, elektrika).

2. Dan Firence: Najlepše zanimivosti Firenc so zbrane na tako strnjenem območju, da se zid, kot bi mesto razkrivalo svoje zaklade prav na vsakem koraku. Sprehodimo se po mestu, ki slovi po raznih umetniških galerijah in muzejih. Če niste pretirani ljubitelji umetnosti, pa bodo tudi ulice v Firencah dovolj velika umetniška galerija. Čez dan si ogledamo mesto peš in se povzpnemo na kupolo katedrale ali na stolp v neposredni bližini.

3. Dan (Firence – San Marcello Pistoiese – Lucca – Pisa) – cca 140 km: V Lucci se splača pogledati staro mestno jedro, Puccinijevo rojstno hišo, trg – Piazza dell’Anfiteatro, katedralo San Martino. Nadaljujemo pot proti Pisi – znamenitemu poševnemu stolpu.

4. Dan (Pisa – San Gimignano – Siena) – cca 125 km: Ogled mesteca San Gimigniano je nujen, če smo v Toskani. V 11. stoletju so tu celo prebivali vitezi templjarji in je pod UNESCO zaščito. Značilna silhueta San Gimignana je pozdravljala vernike v srednjem veku, saj je mesto ležalo na glavni romarski poti iz srednje Evrope v Rim. Sprehod po ulicah zaključimo na glavnem trgu in si privoščimo znameniti »gelato«. Pot nadaljujemo do Siene – še eno luštno mesto, značilno za Toskano. Trg je pravzaprav za mnoge najlepši srednjeveški trg v Evropi! Povzpnemo se na stolp / zvonik cerkve na trgu, kjer se ob lepem vremenu vidi ne le mesto, ampak tudi že znamenita Toskanska pokrajina.

5. Dan – (Siena – Montepulciano – Bagni San Filippo – Castellini in Chianti) – cca 183 km: Mesto je zgrajeno na ozkem apnenčastem grebenu in je s 650 metri nadmorske višine najvišje ležeče toskansko mesto. Obdajajo ga obzidja in utrdbe. Za zidovi so ulice natrpane s trgi in cerkvami v renesančnem slogu, mesto pa je znano predvsem po kraljevih vinih Vino Nobile. Tukaj si bomo bomo končno ogledati še znamenite toskanske griče, ki nas bodo očarali v vsakem letnem času.

6. in 7. Dan (Castellini in Chianti – Greve in Chianti – Celje) – cca 598 km: Vožnja po vinogradnem okolišu je polna slikovitih motivov. Tukaj se prideluje italijansko vino Chianti, zato morda postojanka za kosilo ob katerem si privoščimo kozarček lokalnega vina, ne bo odveč.

Zjutraj pot do Celja.

Podroben opis potovanja po Toscani z avtodomom si lahko ogledate na povezavi, ki smo jo priložili v začetku našega članka.

avtodom

Cena ogleda toscane z avtodomom

Cena ogleda toscane z avtodomom po programu, ki smo ga opisali se giblje od 1350 do 1480 €. Izlet se izvede z minimalno tremi avtodomi.

Cena ogleda Toscane z avtodomom glede na število prijavljenih oseb: 1.480,00 eur ob min. 3 avtodomih ; 1.400,00 eur min. 4 avtodomi in 1.350,00 eur min. 5 avtodomov

By | 2019-04-10T18:41:36+00:00 april 11th, 2019|Toscana z avtodomom|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment