Radler

Radler

Radler je zelo osvežilna pijača, ki jo lahko kupite v skorajda vsaki živilski trgovini ali pa v nekaterih spletnih trgovinah. Njegova cena je odvisna od vrste (kumara, grenivka, limona, bezeg) in seveda od števila enot oziroma Radlerjev, ki jih boste kupili. Poleg naštetega vplivajo na ceno tudi različne akcije ali ugodnosti, ki jih za vas pripravljajo trgovine. V takšnih primerih lahko z nakupom omenjene pijače kar nekaj denarja privarčujete. Torej se nakup resnično izplača! Poleg tega ima omenjena pijača precej dolgi rok trajanja v neodprti obliki. Kar seveda pomeni, da vam ga ni potrebno spiti takoj po nakupu. Zavarovan in zaprt v embalaži vas bo počakal tudi do več mesecev. Vendar mi verjamemo, da ga boste spili že veliko prej.

radler

Radler je izredno priljubljen še posebej v Evropskih državah. Nemci ga popijejo največ, saj so nad njegovim okusom naravnost očarani! Zgodovinski viri so dokaz in potrdilo, da so se s to pijačo lahko odžejali že v 19. stoletju. Le kdo se ne bi mogel upreti prijetno sladkemu in hkrati grenkemu okusu?

V nadaljevanju vam bomo predstavili skrivnost, kako nastane ta izredno dobra in osvežilna pijača. Za nastanek so seveda nujno potrebne prave sestavine, to sta pivo in limonin sok (oziroma limonada) ali kateri koli drugi sadni sok. Ta kombinacija je nepogrešljiva in mora biti v razmerju 3:2. Šele takrat namreč lahko doseže vrhunski okus! Ne samo okus, očaral vas bo tudi prijeten in dišeč vonj. Na tem mestu lahko kot zanimivost povemo, da se po tradicionalnem receptu Radler pripravlja z mešanjem srednje temnega piva in blage limonade. Namesto tega je lahko tudi Sprite. Sodobne in moderne smernice pa narekujejo uporabo svetlega lager piva.

radler

Za nastanek Radlerja je torej potrebno imeti kar nekaj znanja. Pivovarji, ki so pravi mojstri varjenja, so še spoznali, da je najpreprostejša metoda povezana s tem, da zaustavijo fermentacijo pri 0,5% alkohola. Ta način je tako rekoč najlažji. Ugotovili so tudi, da obstaja še bolj kakovostna izdelava, ki cilja k čim bolj doslednemu in natančnemu zmanjševanju ravni alkohola. Obenem pa omogoča ohranjanje prvotnega okusa in vseh arom, ki mu dajejo popoln okus.

Ali ste vedeli, da poznamo več različnih okusov Radlerja? V Sloveniji imamo to pijačo z okusom grenivke, bezga, limone ali kumare. Nekateri vsebujejo alkohol in nekateri so brezalkoholni.

Brezalkoholni Radler

Brezalkoholno pivo ni popolnoma brez alkohola, saj ga vsebuje 0,5 % ali manj. Ta odstotek  pa ne more slabo vplivati na vaše fizično ali psihično telesno stanje. Ravno zato si ga lahko privoščite kjerkoli in kadarkoli. Popijete ga lahko tudi pred vožnjo z avtomobilom. Z njim se bodo definitivno dodobra odžejali tudi tisti, ki sicer niso ravno veliki ljubitelji alkoholnih pijač.

Trenutno sta v Sloveniji na voljo Union Radler grenivka 0.0 in Union Radler bezeg 0.0. Oba si lahko privoščijo tako odrasli kot tudi mladi. V nadaljevanju pa vam bomo predstavili še sestavine iz katerih sta narejeni omenjeni pijači.

Brezalkoholni Radler

Radler bezeg 0.0 je prava sadna osvežitev, saj vsebuje 4,5 % sadnega deleža. Za njegov odličen in edinstveni okus poskrbijo sokovi različnih sadežev, in sicer: pomaranče, limete, limone in še nenadomestljivi izvlečki cvetov bezga. Radler 0.0, ki ima okus grenivke, pa vsebuje še večji odstotek sadnega deleža, in to je kar 6 %. Ravno iz tega razloga bi zato lahko rekli, da daje podvojeno osvežitev!

Naj vam ob koncu predstavimo še najbolj aktualne cene dveh omenjenih brezalkoholnih pijač, ki ju lahko kupite tudi na spletni strani Rundasekunda.si:

– Union Radler 0.0 grenivka, 24 x 0,5 L, cena: 15,86 evrov

– Union Radler 0.0 bezeg, 24 x 0,5 L, cena: 15,86 evrov

Kar preko spleta si naročite svoj najljubši Radler, da se boste lahko čim prej osvežili z njim.

 

By | 2020-03-23T10:51:08+00:00 marec 23rd, 2020|Uncategorized @sl|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment