Notranje oblikovanje prostorov

/, notranji oblikovalec/Notranje oblikovanje prostorov

Notranje oblikovanje prostorov

Notranje oblikovanje prostorov je ključnega pomena za dobro počutje v zaprtih prostorih. V nadaljevanju našega zapisa vam bomo ponudili čim več informacij, ki jih pred začetkom oblikovana morate vedeti. Prepričani smo, da boste dobili nekaj zanimih nasvetov, ki jih boste lahko upoštevali tudi takrat, ko boste z oblikovanjem začeli sami. V kolikor želite notranje oblikovanje prostorov, ki je opravljeno s strani notranjega oblikovalca vam predlagamo, da se obnete na podjetje, ki se s tem ukvarja na vsakodnevni ravni.

Notranje oblikovanje prosorov je izredno pomembno tako v prostorih, ki so namenjeni delu in prostorih, ki so namenjeni bivanju. Se zavedate, da ker 85 % svojega življenja preživimo v zaprtih prostorih. Po nekaterih statistikah naj bi 35 % časa v zaprtih prostorih preživeli v službi, ostalo doma. V nadaljevanju bomo notranje oblikovanje prostorov razdelili na delovne prostore. V to kategorijo uvrščamo pisarne, hale in vse zaprte prostore, ki so namenjene izvajanju dejavnosti. V nadaljevanju pa se bomo posvetili tudi notranjemu oblikovanju prostorov, ki so namenjeni bivanju.

Notranje oblikovanje prostorov

V vsah prostorih je fokus notranjega oblikovalca oz. notranjega dizajnerja v vašo dobro počutje. V kolikor je v prostoru premalo svetlobe, slab zrak, hrup, …. to negativno vpliva na vaše počitje. Pri načrtovanju oz. oblikovanju si v podjetjih, kjer se s to storitvijo profesionalno ukvarjajo pomagajo z različnimi 3D programi, kot j enaprimer BIM in 3D virtualna resničnost. Z njimi sproti preverjamo vrednost vaše investicije. Tako vas obvarujejo pred negativnimi presenečenji in nepričakovano visoko ceno investicije.

Ne pozabite, da lahko v fazi notranjega oblikovanja prostorov vplivate na kar 40 % cene gradnje.

Notranje oblikovanje delovnih prostorov

Notranje oblikovanje prostorov, ki so namenjeni za delo, se nekoliko razlikuje od prostorov, ki so namenjeni bivanju. V delovnih prostorih moramo ustrezati določenim zakonskim predpisom, hkrati pa strmimo k produktivnosti. S klikom na – produktivnost – si lahko ogledate več informacij o tem, kaj vse vpliva na produktivnost, kako lahko povečate svojo produktivnost, na katere dejavnike lahko vplivamo in na katere nimamo vpliva.

Notranje oblikovanje delovnih prostorov

Notranje oblikovanje bivalnih prostorov

Notranje oblikovanje bivalnih prostorov se v primerjavi z oblikovanjem delovnih prostorov nekoliko razlikuje. Med tem, ko želimo na delovnem mestu določene elemente prepustili zaposlenim, da si jih uredijo po svoji zamisli, je cilj notranjega oblikovanja bivalnih prostorov v tem, da vsakemu elementu določimo točno pozicijo. Pri tem si lahko pomagate s programi za 3D načrovanje. Oblikovanje bo izbrani notranji oblikovalec izdelal na podlagi vaših želja. Notraje oblikovanje se lahko izvede tako za novogradnje, kot za obstoječe prostore. Pri izdelavi načrta mora podjetje držati rdečo nit in prostor persionalizirati glede na vaš življenski stil. V kolikor so vam določeni hobiji še posebej pri srcu, jih je smiselno vstaviti v oblikovalski načrt. Enako velja za nekatere druge elemente, kot so naprimer družinske slike, poslikave, vaši dosežki… Možnosti je veliko, zato vam predlagamo, da se o tem pogovorite z izbranim notranjim oblikovalcem.

Notranje oblikovanje bivalnih prostorov

Kakšna je cena notranjega oblikovanja prostorov in koga izbrati

Cena notranjega oblikovanja prostorov se razlikuje od vsakega projekta posebej. Podobno, kot će bi želeli vedeti, koliko stane rabljeno vozilo. Cena rabljenega vozila je odvisna od številnih lastnosti, kot je npr. letnik, model, cena novega, stanje vozila, prevoženi kilometri. V kolikor se znaimate za notranjega oblikovalca vam predlagamo, da si s klikom na notranje oblikovanje prostorov preberete članek podjetja Studio List, kjer so to tematiko še podrobneje pregledali in vam ponudili še več informacij. Na tem področju imajo več kot 27 let izkušenj, zato vam bodo pri vaših težavah znali svetovati in pomagati. Pod od zamisli do izvedbe bo z njimi preprosta.

Vabimo vas, da si ogledate tudi naše najbolj obsežne članke v mesecu novembru:

By | 2019-10-29T16:24:10+00:00 oktober 29th, 2019|notranji dizajn, notranji oblikovalec|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment