Mesarske sekire

//Mesarske sekire

Mesarske sekire

Mesarske sekire

Mesarske sekire so nepogrešljiv pripomoček mesarske opreme. V nadaljevanju vam bomo predstavili katere mesarske sekire so vam na razpolago pri izboru. Mesarska sekira je enden izmed osnovnih pripomočkov za vse, ki se vsakodnevno srečujejo s predelavo mesa. V kolikor potrebujete mesarsko sekiro vam predlagamo, da si natančno preberete članek in pridobite vse potrebne informacije za nakup.

Za začetek pa se osredotočimo na nekaj stoletji nazaj. Sekira je orodje, ki ga uporabljamo že vrsto stoletji. Zaradi praktične uporabe in hitre obdelave je nepogrešljiv pripomoček poleg noža. Sekira opravi tisto delo, ki ga mesarski nož ne more.

Mesarske sekire so odlične takrat ko želite razkosati meso na več delov. V največjo pomoč so nam takrat, kadar ločujemo med seboj poleg mesa tudi kosti. Le te namreč z mesarskim nožem ne moremo prerezati. Mesarske sekire so že od nekdaj narejene iz rezila in ročaja. Mesarske sekire so že vrsto let izdelane iz lesenega ročaja. V zadnjih letih pa lahko najdemo tudi PVC mesarske sekire.

mesarska sekira

V kolikor izbirate med mesarskimi sekirami imate tako v prodajalnah na voljo dva modela. Poleg PVC mesarske sekire lahko izberete tudi leseno mesarsko sekiro. V kolikor vas zanima kakšne so prednosti in slabosti določenega tipa v praksi, vam predlagamo da se obrnete na podjetje, ki smo ga omenili v začetku članka in tudi sami odkrijete bisvene razlike.

mesarska oprema

Ne glede na to kateri model izberete (lesen ali PVC ročaj), bo rezilo enako. Ob nakupu imate na voljo tudi različne velikosti. Glede na vaše potrebe lahko tako izbirate med 60 in 40 centimeterski ročaj.

V kolkor potrebujete več moči vam predlagamo da izberete daljšo sekiro. Krajši ročaj pa je veliko bolj primeren za delo z eno roko. Vsekakor se boste z manjši sekiro v zni roki kasneje utridili pri celodnevnem delu, kakor če bi to počeli z daljšim ročajem. Prav tako boste veliko lažje in hitreje opravljali delo, če boste s sekiro opravljali z zgolj eno roko, saj boste z drugo roko lahko prelagali meso in si pripravljali površino.

By | 2019-02-07T15:06:07+00:00 februar 13th, 2019|mesarska oprema|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment