Električna kolesa

//Električna kolesa

Električna kolesa

Električna kolesa so popolnoma spremenila naše kolesarske navade. Sprva so se kolesarji nekoliko zgražali o električni pomoči, sčasoma, pa so se pokazale vse prednosti teh koles. V nadaljevanju članka bomo pregledali katerei proizvajalci ponujajo električna kolesa, kakšne so cene, kvaliteta, primerjali bomo različne modele in vam iz prakse svetovali o vseh možnostih. Kolesa lahko izbirate med različnimi tipi, kot so cestna, gorska, mestna, …

Najprej pa se posvetimo nekaterim prodajnim podatkom v Sloveniji in tujini. Prodaja električnih koles se strmo približuje prodaji cestnih koles. Največja prodaja je na področju gorskih koles, ki nam omogočajo vožnjo po različnih terenih.

S pomočjo električnega kolesa boste lahko opravili daljše poti, dosegli višje vrhove in kolesarili v družbi tistih, ki so veliko boljši od vas. Velikokrat se za nakup električnega kolesa odločijo pari. Ženke lahko s pomočjo takšnega kolesa brez skrbi držijo tempo svojega moža, partnerja. Tako boste lahko skupaj opravili različne izlete, pri katerih partnerju ne bo potrebno čakati na vsakem vzponu in prilagajati hitrost kolesarjenja.

Električna gorska kolesa

Električna gorska kolesa so najbolje prodajana kolesa na področju električne pomoči. Cena takšnih korskih koles se giblje od pribljižno 900 € pa vse do 8000 €. Cena je odvisna od proizcvajalca in opreme, ki jo kolo ima. Vsak, ki spremlja ponudbo na tem področju zagotovo dobro pozna to tematiko. Konča cena je odvisna od modela menjalnika, amontizerjev, vrsto okvirja, obročov in pri električnih kolesih tudi o kvaliteti motorja in dometa baterije. Baterije, ki imajo daljši domet so dražje kakor tiste, ki imajo krajši domet.

Električna kolesa Giant

Električna kolesa Giant so znana po najboljšem razmerju med kakovosti in ceni. Na naši spletni strani smo o tej tematiki že pisali. S klikom na povezavo v začetku našega članka si lahko ogledate članek, kjer smo podrobno opisali to tematiko. Povzetek iz našega članka.

Električna kolesa Giant nampreč niso najdražja na trgu. Prav tako ne spadajo med najcenejša kolesa. Pri Giantu so tudi na področju električnih koles Giant znani po najboljšem razmerju med kakovostjo in ceno.

Tretja izjemno pomembna stvar za mnoge kolesarje pa je domet električnih koles Giant. S pomočjo posebne tehnologije polnenja baterije, jo lahko v zgolj 60 minutah napolnite za 40 %. V primeru, da se odpravite na daljšo pot, lahko tako svoje električno kolo dobro napolnete ob postanku na kavici ali kosilu. Ker za polnenje baterije po potrebujete posebnih priključkov, boste lahko vaše kolo napolnili kjer koli na svoji poti.

električna gorska kolesa

Mesta električna kolesa

Mesta električna kolesa so namenjena vsem, ki si želijo hitro iz točke A do točke B. Prednost elektrike na mestnih kolesih je zagotovo ta, da bomo vzpone in nadvoze premagovali veliko hitreje. Naša hitrost kolesarjenja bo višja, kar posledično pomeni krajši čas poti. V primerjavi z električinimi skiroji so kolesa veliko bolj varna, saj boste imeli boljše ravnotežje. Izjemno primerna so za vse, ki se na poti v službo ne želite preveč utruditi in “zakuhati”.

Cestna električna kolesa

Cestna električna kolesa so izredno popularna na znanih svetovnih kolesarskih destinacijah. Tako se na kanasrkih otokih, kot so Tenerifi in Gran Canaria število najetih električnih cestnih koles strmo veča. Zakaj? Vzponi so dolgi, pokrajina pa izredno lepa. V kolikor niste kolesarji v zelo dobri kondiciji, bodo vaše poti nekoliko omejene. S pomočjo elektrike pa boste lahko opravili veliko daljše poti!

V kolikor ste v procesu nakupa električnega kolesa vam predlagamo, da izberete trgovino, kjer vam bodo nudili kvalitetno svetovanje. Ne samo o tipu električnega kolesa in modela. Pri nakupu je izredno pomembno, da izberete tudi pravo velikost kolesa. V kolikor vam ob nakupu nudijo svetovanje o nastavitvi optimalne višine višine kolesarskega sedeža je to zagotovo velik plus.

Predlagamo vam, da pregledate ponudbo podjetja Na tekmi. V kolesarski trgovini, ki se nahaja v Celju imate na voljo kvalitetno svetovanje pri nakupu vseh vrst koles. Za vsa dodanta vprašanja pa smo vam na voljo tudi mi preko maila ali komentarja pod to objavo.

Vabimo vas, da si preberete tudi ostale članke iz tega področja:

By | 2019-11-08T10:15:47+00:00 november 8th, 2019|električna kolesa|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment